Etherische olie kopen bij de specialist!

Vragen? contact: info@oilsandyou.nl

Tea tree olie

Tea tree olie is een natuurlijk product dat uit Australië komt. Tea tree olie behoort tot de categorie etherische olie. Het is een zeer populair product die vaak wordt gebruik bij schoonmaakmiddel en vele andere cosmetica producten. De tea tree olie heeft een antiseptische werking (het dood) op bacteriën, schimmels en virussen. Het is een zeer krachtig product.

Klik hier om direct biologische tea tree olie te kopen

Tea tree olie - Het gebruik

Tea tree olie dien je alleen uitwendig te gebruiken. Dit geldt overigens voor de meeste etherische olie. De olie is giftig als je deze inslikt. Probeer het dus uit de buurt van kinderen en huisdieren (zeker bij katten) te houden. Als je de olie wilt gebruiken voor dieren, koop dan een product wat hiervoor gemaakt is. Meng hiervoor zelf geen olie. Gebruik de olie niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Smeer de olie nooit rechtstreeks op de huid. Gebruik dit altijd in combinatie met een basisolie. Test voor gebruik even met een wattenstaafje op de binnenkant van je onderarm. Als je na 24 uur geen uitslag hebt, ben je hiervoor niet overgevoelig.

Tea tree olie - De toepassingen

Je kunt tea tree olie puur gebruiken, verdunnen in water of mengen met een andere olie. Tea tree olie wordt vaak gebruikt in cosmetica producten (zoals zeep, gezichtmaskers, lotions, sprays etc) om bacterien, virussen en schimmels te doden. De olie is ook vaak terug te vinden bij huishoud producten.

Het is je inmiddels wel duidelijk dat je tea tree olie voor veel dingen kunt inzetten. Hierbij een kort overzicht;

Tea tree olie als hulpmiddel tegen kwalen

- Verbrande huid
- Kalknagel
- Hoofdluis
- Koortslip
- Roos
- Acne
- Slechte Adem
- Wratten
- Voetschimmel
- Blaren

Tea tree olie in het huishouden

- Stinkende wasmachine
- Schimmel in de badkamer

Tea tree olie tegen ongedierte

- Middel tegen muggen
- Ongedierte verdrijven
- Plagen en ziekten in de tuin

Tea tree olie - De bijwerkingen

Je moet de olie altijd met mate gebruiken. Het is namelijk een erg krachtig middel. Bij veelvuldig gebruik, kan de huid een beetje geïrriteerd raken. Stop direct met het gebruik van de olie wanneer je hier last van hebt.

Tea tree olie - Allergische reactie

Voor bijna alle mensen is de olie veilig zolang het uitwendig gebruikt wordt. Alleen bij een heel klein percentage van de mensen kan er een allergische reactie optreden. Je kunt testen of je allergisch bent, door met een wattenstaafje een klein druppeltje van de olie op de onderarm te smeren. Als er na 24 uur geen reactie heeft opgestreden, ben je niet allergisch en kan je het verder prima gebruiken.

Tea tree olie - Bewaren


Wanneer tea tree olie koopt, zit dit meestal in een donker potje. Dit is niet zonder reden. De olie kan het beste op een donkere, koele en droge plek bewaard blijven. Door licht, vocht en warmte zou de chemische samenstelling van de olie kunnen veranderen en dus mogelijk een minder goede werking kunnen krijgen

 


 

Tea tree olie als hulpmiddel tegen kwalen

 


 

Verbrande huid


Een verbrande huid is vervelend en kan pijnlijk zijn. Tea tree olie kan helpen de pijn te verlichten. Verdun tea tree olie met een andere olie en smeer de verbrande huid om de 4 uur in. Dit doe je net zo lang tot de pijn minder is geworden. Heb je geen olie in huis, wees niet bang. Je kunt ook een paar druppels bij een hydraterende crème gebruiken.

 

Type

Verpakking

Dosering

Overig

Olijfolie

Fles

10 eetlepels olijfolie

1 eetlepel tea tree olie

 

Lavendelolie

Sprayfles

11 druppels lavendelolie

5 druppels tea tree olie

Afvullen met water

Amandelolie

Fles

10 eetlepels amandelolie

3 druppels tea tree olie

Goed schudden

 


 

Kalknagel

 

Een kalknagel is hardnekkige schimmel en komt vaak terug. We raden aan om pure tea tree olie met een wattenstaafje uit te smeren over de nagel en nagelriem. Je moet dit herhalen net zolang tot het weg is. Als aanvulling kun je eens in de week een voetenbad nemen met een paar druppels tea tree olie. Was je sokken op 60 graden en een paar druppels tea tree olie (in het poederlaatje) zodat bacteriën worden gedood.

 


 

Hoofdluis

Hoofdluis is vervelend. Echter kan tea tree olie helpen bij het bestrijden van hiervan. Let wel op dat je etherische oliën niet bij een baby en/of jonge kinderen mag gebruiken.

 

Volg deze instructies goed op:

  • Meng de tea tree olie met een andere olie (bijvoorbeeld olijfolie). De desering hiervoor is 10 druppels tea tree olie met 60ml van een andere olie. Maseer de olie in op het hoofdhaar.

  • Bedek het hoofdhaar met een plasticfolie en laat dit 3 uur inwerken. Spoel het erna uit en was het nog een keer na met gewone shampoo.

  • Kam vervolgens het haar meerdere dagen achter elkaar met een luizenkam.

 


 

Koortslip

 

Tea tree olie kan helpen bij het genezen van de koortslip. Bij een koortslip ontstaan er eerst blaasjes op de lip. Bij het smeren van tea tree olie drogen deze blaasjes sneller op. Het is dus van belang dat je vroegtijdig begint met het smeren van tea tree olie, hoe eerder hoe beter.!

Gebruik een wattenstaafje en pure tea tree olie. Herhaal dit meerdere keren per dag, ook voor het slapen gaan. Als je een gevoelige huid heb, verdun dan de tea tree olie met een beetje water. Haal tijdens deze periode de losse en harde stukjes weg en. Breng hierna de tea tree olie weer op.

 


 

Roos

Tea tree olie kan ook helpen bij roos. Je maakt er gemakkelijk een shampoo van. Doe 1 theelepel tea tree olie bij 100 milliliter shampoo. Was je haar vervolgens iedere dag met deze shampoo. Na omstreeks 2 weken zul je zien dat de roos verdwenen is :)

 


 

Acne

Tea tree olie kan helpen bij het ontsmetten van de huid. Zo breng je wat olie aan op een wattenstaafje, en stip het puistje 2x per dag aan. Dit kun je in de morgen of in de avond doen. Heb je last van meerdere puistjes, voeg dat 2 tot 3 druppels bij een gezichtsreinigingsmiddel en veeg met een watje over de puistjes. Prikkelt het puistje een beetje? Dat is juist goed! Wordt de huid rondom rood? Stop er dan onmiddellijk mee.

 


 

Slechte adem

Tea tree olie kan ook helpen bij een slechte adem. Er zijn 2 dingen die je kunt doen. We willen wel duidelijk vermelden dat je tea tree olie nooit mag inslikken!

- Doe een paar druppels tea tree olie in een bekertje water, gorgel 1x per dag net zolang tot de geur is verdwenen.
- Je kunt ook een druppeltje olie op de tandenpasta smeren, net zo lang totdat de geur is verdwenen.


 

Wratten

Tea tree olie kan helpen bij het probleem van wratten. Het verdwijnt hiermee sneller. Doe een paar druppel tea tree olie en een druppel water op een wattenstaafje, en plaats dit op de wrat. Herhaal dit omstreeks 3x per dag. Blijf dit herhalen tot de wrat weg is. Tea tree olie kan de huid rondom irriteren, verdun in dit geval de olie met meer water. De werkzaamheid tegen wratten verliest hierdoor echter wel meer zijn kracht. 

 


 

Voetschimmel

 

Tea tree olie kan helpen bij voetschimmel. Breng een scheut tea tree olie aan op een watje. Wrijf dit op en rondom de voetschimmel. Doe dit 2x per dag en ongeveer 2 weken lang. Zorg wel dat alles goed is opgedroogd voordat je weer sokken aan doet.

 


 

Blaren

Tea tree olie kan helpen de blaar te genezen. Maak eerst de blaar goed schoon met water. Verdun de tea tree olie met een andere olie (sesamolie, olijfolie en amandelolie). De verhouding is 5 delen van een andere olie en 1 deel tea tree olie (5:1). Breng de verdunde tea tree olie aan op een watje en smeer dit voorzichtig op de blaar. Herhaal dit 2 of 3 keer per dag tot de blaar is genezen. Het is ook raadzaam om eerst een arts te raadplegen! 

Tea tree olie in het huishouden:

 


 

Stinkende wasmachine

 

Tea tree olie kan helpen bij het verwijderen van schimmels in je wasmachine.
Maak eerst de wasmachine goed schoon met een droge doek. Vergeet de rubberen ring niet.
Doe 2 eetlepels tea tree olie in het waspoederlaatje en laat deze draaien op minstens 60 graden. Vergeet hierna de rubberen ring en de binnenkant van de machine goed af te drogen. De schimmels zijn nu weg.

 


 

Schimmel in de badkamer?

Tea tree olie kan daarbij helpen! Maak een alles reiniger van tea tree olie; voeg 4 eetlepels pure tea tree olie met water toe aan een lege spray fles (voor gebruik goed schudden). Spray hierna 2x per dag op de schimmel. Je hoeft dit niet na te spoelen. Herhaal dit totdat de schimmel is verdwenen. Bewaar de spray op een donkere, koele en droge plaats.

 Tea tree olie tegen ongedierte:


 

Middel tegen muggen

 

Tea tree olie kan helpen om muggen bij jouw uit de buurt te houden. Je hebt hiervoor onderstaande ingrediënten nodig:

– Tea tree olie

– Notenolie

– Donkerbruin flesje (zelfde als waar de tea tree olie in zit).

De verhouding is 16 op 1. Dus bijvoorbeeld 16 thee lepels notenolie en 1 eetlepel tea tree olie.

Voordat je enthousiast begint te smeren op je huid, test dan eerst een beetje van te voren aan de binnenkant van je onderarm.

Heb je na een half uur geen uitslag, kun je jouw nieuwe anti muggen middel gebruiken. Heb je wel een lichte uitslag? Verdun het dan meer met de notenolie.

 


 

Ongedierte verdrijven

Tea tree olie kan helpen ongedierte te verdrijven. De meeste mensen bestrijden ongedierte vaak met chemische middelen. Echter is dit slecht voor ieders gezondheid en milieu. Tea tree olie bestrijdt geen insecten, het verdrijft het alleen. Erg handig middeltje dus in huis!

Je kunt bijvoorbeeld alles schoonhouden met een alles reiniger. Voeg 4 eetlepels pure tea tree olie met water toe aan een lege spray fles (voor gebruik goed schudden). Spray hierna 2x per dag op de schimmel. Je hoeft dit niet na te spoelen. Herhaal dit totdat de schimmel is verdwenen. Bewaar de spray op een donkere, koele en droge plaats. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij de keuken, afvalbak

Ook erg handig is om een oliebrander te pakken, en zo insecten en muggen te verdrijven. Voeg 3 druppels tea tree olie met water toe aan de brander en steek het kaarsje aan. Deze geur zullen muggen en insecten liever vermijden!

 


 

Plagen en ziekten in je tuin

 

Heb je een schimmel of bacterie ontdekt in je tuin? Tea tree olie kan daarbij helpen. Spray voor zon opkomst de plant om de 3 dagen in met water en tea tree olie (3 eetlepels tea tree olie, rest aanvullen met water). Maak de spray niet te sterk, hier kunnen je planten niet tegen. Besproei niet gezonde planten, deze hebben dit niet nodig! Je kunt de planten ook verwijderen, gooi ze dan alleen niet op de compost hoop, maar gooi het in de afval bak