Weerstand

Het immuunsysteem is een belangrijk onderdeel als het gaat om onze gezondheid. Ieder mens beschikt over een eigen, natuurlijke weerstand tegen ziekteverwekkers. Onze weerstand zorgt er voor dat bacteriën en virussen die het lichaam binnendringen worden bestreden en ons niet ziek maken. Een goede weerstand is daarom belangrijk bij het voorkomen van griep en verkoudheid, maar bij het voorkomen van andere virale of bacteriële ziektes.

Als de temperatuur sterk kan wisselen (bijvoorbeeld in de herst of winter), merk je vaak dat veel mensen ziek worden. Dit gaat vaak gepaard met je weerstand. Etherische olie kan helpen je weerstand te ondersteunen.

Citroen olie, dit is een belangrijke etherische olie voor je weerstand omdat hij veel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid, zijn sterke antibacteriële en antivirale werking maakt hem tot een ideale olie voor de etherische olie weerstand compositie.

Kruidnagel olie, is een stimulerende olie met antibacteriële en antiseptische werking. Het is een goede olie om preventief te gebruiken en zodoende infecties te verhinderen.

Oregano olie is één van de sterkste antibiotica / anti schimmel middelen die je kunt krijgen. Het is zo krachtig omdat de olie een hoog gehalte van 80-90% aan fenolen (cavacrol en thymol) bevat. Carvacrol remt de groei van micro organismen, virussen en de schimmel bacteriën. Oregano olie wordt ook beschouwd als een goede slijmoplosser.

Eucalyptus olie is bekend om de heilzame werking op de luchtwegen, maar ook bij diverse huidproblemen kan de olie goede diensten bewijzen. De olie is sterk antiseptisch, bacteriedodend, parasieten dodend en wordt daarom vaak preventief gebruikt bij besmettelijke ziekten.

Table of Contents