Verkoudheid

Etherische olie bij verkoudheid? Aromatherapie kan rust en ontspanning geven en de symptomen van griep en verkoudheid, zoals een verstopte neus en een zere keel, verlichten. Etherische olie wordt al lange tijd gebruikt als je verkouden bent. Voornamelijk Eucalyptus olie en Rozemarijn olie worden vaak aanbevolen. Als je verkoudheid voelt opkomen, kun je 3 druppels tea tree olie en 3 druppels eucalyptus olie verdampen om de lucht te zuiveren.

Ook is het handig om een eigen inhaler te maken: Neem bijvoorbeeld een oud (donker) potje etherische olie en spoel deze goed uit. Doe er vervolgens een beetje zuiveringszout (baksoda) of zeezout in. Voeg omstreeks 15 druppels Eucalyptus olie en 5 druppels Rozemarijn olie toe. Plaats de dop op het flesje en schud er goed mee zodat de etherische olie goed mengt. Probeer 3 keer diep door je neus adem te halen, en zorg dat je de inhaler dicht bij je neus houdt. Herhaal dit meerdere keren per dag indien gewenst. 

De volgende producten zijn geheel veilig om kinderen te beschermen bij verkoudheid en/of griep: Tea-tree, Eucalyptus en Manuka. Deze etherische oblieën kunnen verneveld worden of verdunt met plantaardige olie (max 1%) gemasseerd worden op de borst of rug om verlichting te geven. Je kan ook een paar druppels van Niaouli, Cajeputi en Eucalyptus op een tissue druppelen en in de buurt van de neus van het kind ophangen, bijvoorbeeld in een speeltje, mobile, enz.

Table of Contents