Hooikoorts

Aromatherapie kan prima helpen tegen hooikoorts. Er zijn dan ook diverse etherische olie soorten die je kunt gebruiken. Vaak zodra het lente wordt hoor je de eerste mensen al klagen. Hooikoorts is een allergische reactie die veroorzaakt wordt door allergenen die in de lucht voorkomen, in dit geval dus de pollen. Niezen, tranende of brandende ogen, kriebel in je keel of zelfs hoofdpijn kunnen symptonen zijn als je hooikoorts hebt. 

Gelukkig zijn er diverse etherische olien die bij hooikoorts verlichting kunnen geven: 

– Bij een verstopte neus helpt Eucalyptus olie.
– Rozemarijn olie, Citronella olie, Dennennaald of Wintergreen olie werkt antiseptisch
– Citroen olie stimuleert het aanmaken van antistoffen
– Lavendelolie helpt tegen hoofdpijn en bestrijding van bacterien. 
– Kamille Rooms is ontstekingsremmend
– Cederolie bevrijdt de luchtwegen
– Cypres versterkt afweerklachten

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar vaak denken mensen pas aan een oplossing zodra de klachten zich voordoen. Je kunt daarom het beste een inhalator maken. Gebruik bijvoorbeeld een klein 10ml amber flesje. Plaats hier wat grove korrels zeezout in voeg daarbij enkele druppels van de bovengenoemde etherische olie aan toe. Je kunt meerdere malen per dag een diepe ademteug uit het flesje nemen. Een kleine tip hierbij is om één neusgat dicht te houden en het flesje met etherische olie aan het andere neusgat. Hierna inhaleer je heel diep en langzaam.

Ben je inspiratieloos met betrekking tot welke etherische olie soorten je nu kunt gebruiken? Probeer de inhalator tegen hooikoorts is te maken met 6 druppels Dennennaald (Den Grove), 4 druppels Eucalyptus olie en 4 druppels Citronella olie. 

Table of Contents