Depressie

Hier vind je enkele recepten en tips met etherische olie die je helpen bij een depressie.
Enkele soorten etherische olie die worden gebruikt bij een depressie; 

– Pompelmoes
– Bergamot
– Jasmijn
– Ylang-Ylang
– Lavendel
– Wierook
– Anijs
– Cananga 

Een echte etherische olie die bekend staat om de natuurlijke en antidepressieve eigenschappen is Pompelmoes. Pompelmoes, ook wel Grapefruit genoemd, kenmerkt zich door een heerlijke geur. Pompelmoes is een vrolijke prikkelende en speelse geur en versterkt daarmee je levenslust. Bergamot heeft een pittige maar frisse geur en geeft geest de balens die het nodig heeft. Het kalmeert ongewenste emoties zoals stress, angst, verdriet en woede. Het herstelt het vertrouwen en energie. Jasmijn olie heeft een exotische bloemengeur. Het maakt vrolijk en verfrist lichaam en geest. Daarbij helpt het uitstekend tegen depressieve gevoelens. Ylang-Ylang olie is vooral geschikt als je strijdt tegen stress en mentale vermoeidheid. Maar ook lavendelolie, het geurige lavendel kent heel brede toepassingen. Het werkt tegen veel kwaaltjes en stoornissen. Het is een natuurlijk antidepressivum en werkt dan ook kalmerend.

Hoe gebruik je etherische olie bij een depressie?

Wierook olie, ook wel frankincense genoegd, kan helpen bij angst, depressiviteit of nerveuze spanningen. Meng 4 tot 8 druppels Wierook olie met ongeveer 10ml basis olie naar keuze. Masseer hiermee vervolgens rustig naargelang je behoefte. 

Anijs olie geeft je een gevoel van geborgenheid, rust en vreugde. Het werk heilzaam bij een depressief gevoel of ademhalingsklachten. Gebruik hiervoor een aromalampje en doe 8 druppeltjes in het water.

Cananga olie helpt je bij angst en depressies. Meng 6 tot 10 druppel met een beetje room, melk of een lepeltje honing en voeg dit toe aan een heerlijk warm bad. Blijf 15 tot 20 minuten rustig en ontspannen in bad zitten. Als je 6 tot 8 druppels toevoegt aan een aromalampje, helpt dit je depressieve stemmingen te verminderen.

Table of Contents